13 Ekim 2021 17:11

Programda konuşan Bakan Yardımcısı Aşkar, özel yetenekli çocukların yeteneklerine uygun eğitim içeriği ve ortamı sunmanın Bakanlığın öncelikli politikaları arasında olduğunu söyledi.
 
Bakanlığın hedeflerinden birinin de özel yetenekli öğrencilerin özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşturulması olduğuna işaret eden Aşkar, Turkcell ile yürütülen zekâ gücü programının bu hedefe hizmet ettiğini dile getirdi. Aşkar, şimdiye kadar 61 zekâ gücü atölyesinin BİLSEM'de, 9'unun da diğer okullarda yapıldığını belirterek şunları kaydetti:
 
"Bugün de 25'ini açacağız. Projenin temel amacı, özel yetenekli öğrencilerin bilişim alanında yetkin, teknolojiye vakıf ve araştırma yapmaya istekli olmalarını, alandaki yenilik ve teknolojileri takip etmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda Erzurum BİLSEM'den 13 öğrencimiz, robotel eğitimi almıştır. Eğitim sonucunda el ya da kol uzvu yetersiz olan bireye uygun robotel tasarımı tamamlanmış olup Giresun'da 12 yaşındaki ihtiyaç sahibi öğrencimizin kullanımına sunulacaktır. Düzce Bilim ve Sanat Merkezi tarafından son 1 yılda 7 patent, 3 faydalı model tescili alınmış, 115 tasarım başvurusunda bulunulmuş ve 78 tasarım tescili alınmıştır."
 
Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 25 sınıfın toplu açılışı yapıldı.
 
Programa; Vali Cevdet Atay, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ile Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu katıldı.